Het komt goed met ons eten - Joris Relaes en Nele Jacobs

24,99
Een blik op ons bord, en de wetenschap die erachter schuilgaat Wat zullen we eten? Vandaag zijn de winkelrekken gevuld, maar hoe zit dat in de toekomst? Terwijl klimaatverandering en mondiale spanningen ons voedselsysteem onder druk zetten, zit ook de wetenschap niet stil. Dit boek neemt je mee langs de cruciale kantelpunten waarop landbouw, visserij en voeding staan - van microben die ons eten produceren tot de bodem die ons redt, van artificiële intelligentie die onze zeeën scant tot nieuwe avonturen in de keuken. Joris Relaes en Nele Jacobs van het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek richten hun blik op maatschappelijke trends en technologische innovaties die ons eten veranderen. Ze brengen een positief verhaal over wetenschappelijke vooruitgang, gezond boerenverstand en onze impact als bewuste consument. 1. Microben: de aanjagers van een nieuwe landbouwrevolutie? 2. Herstel de bodem, red de wereld 3. Artificiële intelligentie te land, te zee en op ons bord 4. Water en land: hoe vermijden we schaarste? 5. Nieuwe gentechnologie: de kip met de gouden eieren? 6. Avonturen in de keuken: ons kookboek op de schop? 7. Het drama van de markt en de boer
Referentienummer:
LB74324
Barcode:
9789020974324
Merk:

Aanmelden
*
*

Registreer