Biovita
Biovita - biosupermarkt sinds 1988

Geroosterde amandelen met kaneel

Ingrediënten


Bereiding

1. Doe de suiker met het water, het vanille-extract en het kaneelpoeder in een grote pan en breng dit al roerend aan de kook. 

2. Voeg als het mengsel kookt de amandelen toe en blijf vanaf dat moment voortdurend roeren 

3. In het begin is het mengsel heel nat. Blijf alles rustig doorkoken en roeren.

4. Het water verdampt en de suiker gaat als witte kristallen om de amandelen heen zitten.

5. Blijf roeren! De suikerkristallen gaan nu karameliseren en zorgen voor een superlekker laagje om de amandelen. Haal de pan van het vuur als er geen witte suikerkristallen tussen de amandelen meer te zien zijn.

6. Verdeel de amandelen over een met bakpapier beklede bakplaat. Let op: ze zijn erg heet! Probeer de amandelen zo los mogelijk van elkaar te leggen. Laat ze iets afkoelen. Zodra je ze met je hand aan kan raken haal je ze allemaal los van elkaar (dit kan ook met twee lepels). Laat ze vervolgens verder afkoelen.



Winkelmandje
Favorieten
Het winkelmandje bevat momenteel geen producten.
menu
Mijn account
OF