Biovita
Biovita - biosupermarkt sinds 1988

Falafelballetjes in tomatensaus


Ingrediënten

250 g gedroogde kikkererwten

1 teentje knoflook

1 soeplepel gemengde gedroogde kruiden

1 soeplepel sesamolie

1 fijngesneden sjalot

Frituurolie

1 blik tomaten in stukjes

1 blik tomatenpuree

2 ajuinen

1 wortel

½ rode paprika

1 teentje knoflook

1 soeplepel bouillon poeder

Bereiding

De avond voordien de gedroogde kikkererwten weken in 1/2l water.

Vóor gebruik de kikkererwten afspoelen.

Kikkererwten in de blender fijn mixen.

De knoflook, sjalot, sesamolie en gedroogde kruiden toevoegen en nog eens goed mengen.

Nu hebben we een soort pasta over die gemakkelijk te bewerken is.

Spoel je handen en draai kleine bolletjes ( ter grootte van een radijs).

Doe flink wat frituurolie in een pot of gebruik de frituurpan op 170°

Laat de bolletjes mooi bruin bakken aan alle kanten.

 

Tomatensaus

Snij de ajuin en de knoflook fijn. Bak de ajuin in wat olie Laat de ajuin glazig worden.

Voeg het blikje tomatenpuree toe en laat enkele minuten meestoven

Voeg nu de fijngesneden wortel en paprika toe. Laat enkele minuten meestoven.

Voeg het blik tomatenstukjes toe en de lepel bouillon poeder

Laat een 15 minuten stoven tot de wortel zacht is.

Mix de saus. Laat nog eens opkoken. Is de saus te dik, voeg wat water toe.

Doe de balletjes bij de saus.

Dien op met pasta, aardappelpuree, couscous of rijst


Winkelmandje
Favorieten
Het winkelmandje bevat momenteel geen producten.
menu
Mijn account
OF