Biovita
Biovita - biosupermarkt sinds 1988

Bloemkoolpizza


Ingrediënten

Bodem


250 gr bloemkoolroosjes

1 ei

50 g parmezaanse kaas gemalen

Verschillende vers kruiden bv. Oregano, basilicum, bieslook… fijn gesneden

1 el amandelmeel

Topping (eigen voorkeur)

 

2 soeplepel Tomatensaus in bokaal

Enkele cherry trostomaatjes

Champignons in dunne plakjes

Rode ajuin in schijven

Mozzarella of gemalen geitenkaas

Bereiding

Bodem

Bloemkool  blenden. Niet te fijn. 1 minuut in kokend water blancheren. In koud water laten schrikken. 

Meng samen met de kaas, kruiden, amandelmeel en een losgeklopt eitje.

Bekleed een pizzavorm of taartvorm wat bakpapier.

Druk het bloemkooldeeg goed aan op de bodem.

Bak 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180°.

Laat wat afkoelen.

Topping (eigen voorkeur)

Bestrijk de pizzabodem met de tomatensaus en beleg met de verschillende groenten.

Eindig met de mozzarella of de gemalen kaas.

Besprenkel met wat olijfolie en laat nog ongeveer 15 min in een oven van 180°




Winkelmandje
Favorieten
Het winkelmandje bevat momenteel geen producten.
menu
Mijn account
OF