Biovita
Biovita - biosupermarkt sinds 1988

Agriton

BOKASHI STARTER 2kg

10,50
De Bokashi-starter is gemaakt van 100% tarwezemelen, gefermenteerd door EM®. Het verrijkt de substraten en start de fermentatie in de Bokashi-emmer.
Lange omschrijving;
De Bokashi starter is een 100% natuurlijk product, samengesteld uit tarwezemelen, gefermenteerd met EM® technologie. Het activeert de fermentatie in de Bokashi-emmer, zodat je je overgebleven voedsel kunt recyclen tot een rijk materiaal voor de grond en planten, allemaal zonder slechte geuren of vliegen.

GOOI UW KEUKENRESTEN NIET MEER WEG, FERMENTEER EN GEEF ER OPNIEUW WAARDE AAN MET DE BOKASHI-TECHNIEK!
Bokashi betekent in het Japans "goed gefermenteerd organische materiaal". Deze techniek creëert een voedingsrijk materiaal voor de bodem en vermijdt de slechte geuren die vaak ontstaan tijdens het composteren.

Hiervoor heeft u nodig:
keukenresten
een Bokashi-emmer
Bokashi Starter

Tip
U kunt ook de Bokashi-container gebruiken. Naast voedselresten kunt u hierin uw maairesten, dode bladeren of verwelkte bloemen fermenteren. Uw organisch afval bewaart en de onaangename geuren worden ondertussen vermeden.

Om het fermentatieproces optimaal te laten verlopen, willen we oxidatie tot het minimum toelaten. We raden aan om de bokashiemmer goed aan te drukken en deze max 1x/dag te openen. Hierbij werd de Daily (verkrijgbaar in grijs en zwart) in het leven geroepen om zo de keukenresten te verzamelen en vervolgens in 1-handig beweging te ledigen in de bokashiemmer.

De set + base versie zal u de mogelijkheid bieden om gemakkelijk de wissel te maken wanneer 1 bokashiemmer vol is en deze te wisselen met de lege versie.

Productnummer:
107837
Barcode:
8717677720040
Merk:
Voedingsstijl:
1. Doe uw keukenresten in de emmer, idealiter in stukjes van ongeveer 5 x 5 cm. 2. Zodra de eerste laag afval van 5 cm is gevormd, strooit u er een handvol Bokashi Starter (tarwezemelen gefermenteerd met EM®) over. De fermentatie van de voedselrestanten kan beginnen! 3. Druk de eerste laag goed aan. 4. Eenmaal vol, laat u de emmer nog 2 weken fermenteren met het deksel goed gesloten Verzamel om de 2 dagen het sap dat ontstaat door de fermentatie via de aftapkraan om zo verrotting te voorkomen (de hoeveelheid kan variëren afhankelijk van het afval). BOKASHI Uw Bokashi is klaar als het een zoetzure geur afgeeft. De restjes zijn qua uitzicht niet veel veranderd, ze zijn gewoon voorverteerd. Door het in de grond te mengen, zullen bacteriën, schimmels en regenwormen de Bokashi verteren. Ze produceren de voedingsstoffen die nodig zijn voor een goede ontwikkeling van de wortels en de planten. WAT TE DOEN MET GEVORMD SAP? Dit sap is erg rijk aan voedingsstoffen en nuttige micro-organismen. Gooi het niet weg! Het sap bewaart niet, dus het is beter om het direct te gebruiken. Hetzij in uw tuin om uw planten te voeden, of in toiletten en afvoeren: het sap heeft een preventief en natuurlijk reinigend effect. Verdun ten minste 1% (10 ml voor 1 L water)

Gerelateerde producten

Winkelmandje
Favorieten
Het winkelmandje bevat momenteel geen producten.
menu
Mijn account
OF